Despre proiect

Proiectul Performanta in cercetare, performanta in predare – Calitate, diversitate si inovare in universitatile din Romania urmareste imbunatatirea managementului si asigurarea calitatii sistemului de invatamant superior romanesc prin consolidarea capacitatii strategice si a autonomiei universitatilor.

Proiectul gazduieste desfasurarea unui exercitiu international de evaluare a universitatilor romanesti, conform Legii Educatiei Nationale. Institutiile participante vor fi selectate din categoriile:

  1. cercetare avansata si educatie
  2. educatie si cercetare stiintifica si educatie si creatie artistica.

Metodologia de evaluare a universitatilor, bazata pe Programul de Evaluare Institutionala (IEP), este elaborata si implementata de European University Association (EUA), in calitate de partener principal in cadrul proiectului. EUA reprezinta o organizatie internationala cu o vasta experienta in domeniul politicilor educationale si de cercetare din invatamantul superior din spatiul european.

Implementarea Programului de Evaluare Institutionala va contribui la extinderea autocunoasterii si autogestionarii institutionale cu efecte pozitive asupra structurilor institutionale, a capacitatilor, proceselor, politicilor si culturilor organizationale. Finalitatea pe termen lung a exercitiului de evaluare vizeaza cresterea capacitatii universitatilor romanesti de a contribui la dezvoltarea economica si sociala a tarii.